NIECH SIĘ ŚWIĘCI 1 MAJA

dodano 2017-05-02 19:24 w kategorii: Ludzie

Kolejny raz obchodziliśmy Święto 1 Maja i po raz kolejny z rzędu w Dolsku. Byliśmy w Śremie pod tablicą upamiętniającą Stanisława Chudobę, przy obelisku Mariana Dominiczaka i przy pomniku Marcina Kasprzaka w Czołowie k. Kornika. Następnie samochodami w asyście kolumny motocyklistów z klubu ,, WOLNI JEŹDŹCY ,, z Piasków k. Gostynia udaliśmy się do Dolska gdzie odbyła się główna impreza pierwszomajowa. Mieliśmy zaszczyt gościć Posłankę do Europarlamentu Krystynę Łybacką, Przewodniczącego Rady Wojewódzkiej SLD w Poznaniu Wiesława Szczepańskiego, gości z Poznania, Burmistrza MiG Dolsk Henryka Litka, Prezesa Bractwa Kurkowego w Dolsku Jana Ciszewicza, strażaków z OSP Dolsk oraz członków kół SLD z powiatu śremskiego. Spotkanie przebiegało w bardzo milej i wesołej atmosferze. Zebrani bardzo pozytywnie wypowiadali się o potrzebie takich spotkań, a prawdziwą furorę zrobili motocykliści na swych błyszczących rumakach i placek drożdżowy wypieku pani Basi S. serdecznie dziękujemy motocyklistom, sponsorom oraz Bractwu Kurkowemu za udostępnienie siedziby.